lunes, 21 de enero de 2013

CANTALETRAS


Cantaletras és un programari que dóna suport l'ensenyament de la lectura i escriptura de nens cecs. La seva característica fonamental és que es basa en un model de triple mediació: per al nen, per l'educador llec i per l'educador expert.

     Per al nen, el programari mitjana els aprenentatges en una gradient de complexitat progressiva.
     Per l'educador llec, el programari ofereix permanents consells instruccionals que donen suport al procés d'ensenyament i ensenya els rudiments de la lectoescriptura Braille.
     Per al mediador expert, el programari ofereix un detallat i exhaustiu registre diagnòstic dels èxits i la progressió de l'aprenentatge dels nens.

El programari té una filosofia d'inclusió, i el seu disseny atractiu per al treball conjunt de persones amb discapacitat visual i persones vidents.

Totes les activitats estan dissenyades en forma de joc i una de les seves característiques importants és que permet al nen cec l'exercitació de l'escriptura Braille a través de les modalitats Caixetí i màquina Perkins. Així mateix, les activitats s'enfoquen al coneixement de les lletres i la ubicació espacial de les lletres en el teclat de l'ordinador.

Cantaletras ha estat reprogramat completament en format de codi obert és un programari de lliure accés.


 

FONT: Pontificia Universidad Católica de Chile.

No hay comentarios:

Publicar un comentario